Десет души загинаха в Австралия, след като силни гръмотевични бури връхлетяха

...
Десет души загинаха в Австралия, след като силни гръмотевични бури връхлетяха
Коментари Харесай

Десет души загинаха при гръмотевични бури в Австралия

Десет души починаха в Австралия, след като мощни гръмотевични стихии връхлетяха източната част на страната по време на коледните празници. Това оповестиха управляващите в сряда, съобщи " Ройтерс ".

Проливни дъждове и големи градушки удариха щатите Виктория, Нов Южен Уелс и Куинсланд на 25 и 26 декември. Силни ветрове отнесоха покриви и събориха дървета в някои от най-засегнатите региони. Повече от 90 000 семейства към момента са без ток.

Трима мъже починаха, откакто яхта с 11 души на борда се прекатурна покрай остров Грийн по време на бурята.

Две дами са открити мъртви покрай град Гимпи в наводнени канали за дъждовна вода, заяви полицията. Деветгодишно момиче е намерено мъртво, откакто е изчезнало в канализация за дъждовна вода в южната част на Бризбейн.

Властите предизвестиха, че бързо прииждащите реки и потоци могат да наводнят къмпингите, които нормално са мощно посещавани през коледните и новогодишните празници.

Мъж е открит мъртъв в къмпинг във Виктория след ненадейно наводняване, заяви още полицията. Смята се, че той е къмпингувал там с жена, която е открита мъртва във вторник.

Двама са починали от паднали дървета.

Бурята даже е прекъснала бетонен електропровод, което е " много доста и невиждано ", сподели министър председателят на Куинсланд Стивън Майлс.

Метеорологичното бюро на Австралия предвижда още дъждове, въпреки че се очакваше усъвършенстване на метеорологичните условия по-късно в сряда.

Все още обаче има риск от мощни гръмотевични стихии по цялото източно крайбрежие.

Докато Австралия се бори с дъжда на изток, няколко района на запад се борят с пожари. Пожарникар доброволец е умрял, до момента в който помагал за превъзмогването на горски пожар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР